Amerikansk Cheesecake

Denne opskrift stammer fra sidst i 1960’erne hvor vi boede i USA.

Start med at tænde ovnen på 160°

Kagebunden:

  • 6dl knuste kiks (Bastognekiks eller mariekiks)
  • 1,5dl smeltet smør

Kiksekrummerne og det smeltede smør blandes og hældes ned i en smurt form (22×32×4cm). Læg et stykke Alu-folie ned oven på krummerne og pres dem sammen, derved klistre det ikke til dine fingre.

Fyldet:

  • 450g Philadelphia Flødeost (kan delvist erstattes med hytteost)
  • 2,4dl Sukker
  • 2 Spsk Citronsaft
  • 1tsk Vaniljesukker
  • ¼ tsk Fint salt
  • 4æg

Pisk flødeosten til den er let og luftig. Tilsæt gradvist sukker og til sidst citronsaft, vaniljesukker og fint salt. Tilsæt æggene i et ad gangen, pisk godt efter hver. Hæld fyldet oven på kiksebunden. Bag kagen ved 160° i 25-30 minutter, eller til fyldet ikke længere er flydende.

  • 5dl Creme fraiche
  • 4 Spsk Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker

Rør creme fraiche med vanilje og sukker og LÆG DET OVEN PÅ KAGEN MED EN SKE. Bag i endnu 10 minutter. Afkøl kagen på en rist. Sæt den i køleskabet i minimun 4 timer, og gerne til næste dag.

Server kagen med sukkerdryssede friske jordbær eller en anden frugt. (f.ex. mandariner på dåse.)

 

Ønskes kagen mere let kan op til halvdelen af flødeosten (225g) erstattes med hytteost, som blendes meget omhyggeligt i en blender inden det tilsættes til fyldet.