Meyers ”Hurtigbrød”

Denne opskrift fik jeg midt i 80-erne. Den er håndskrevet og lå på en løs lap papir inde i samlingen. Søger man på “Meyer og hurtigbrød” på internettet finder jeg intet. Jeg har selv Claus Meyers Bagebog og da opskriften ikke står deri har jeg tilladt mig at skrive opskriften her. Hvor opskriften stammer fra ved jeg ikke.

Ingredienser:

  • 600g Hvedemel (brødets krumme og smag bedres når mindst 10% af hvedemelet erstattes af Durummel)
  •     5dl Vand
  •    20g Gær
  •     1-2 Spsk Salt

Dejen røres sammen. Den skal være våd!

Dejen hældes i en 1-2 forme (passer fint til en Eva rugbrødsform) overdækkes med platisk og stilles i køleskabet natten over..

Næste morgen varmes brødet på 1-2timer hvorefter det sættes formen på nederste rille i en kold oven som varmes op til 225gr. Brødet bages ca. 45 minutter.

Dejen kan også hæves i dejskålen og laves til boller næste morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.