Mormors Kagemand

Dette er opskriften på den berømte kagemand som min mor lavede til alle børnefødselsdage. Den skulle stamme fra den gang min mormor Ellen Gade var ung pige i huset på en stor gård i Jylland.

Ingredienser:

  • 4dl mælk
  • 3 æg
  • 5 Spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 50g Margarine eller smør
  • Kardemomme
  • Rosiner
  • Sukat
  • Ca. 1 kg hvedemel

Mælke lunes. Øvrige ingredienser ved stuetemperatur.

Alle ingredienser æltes sammen (frugten tilsættes til sidst).

Dejen forhæver 30min. Dejen æltes igen og formes til den ønskede figur.

Kagemanden efterhæver ca. 30 minutter eller til dobbelt størrelse.

Bages ved 225gr i 25-30 minutter.

Afkøles let, glaseres og pyntes derefter efter ønske.

Kagen smager aller bedst når den spises lun.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.