Brune Kager – Mormors

  • 250g Mørk sirup
  • 250g Mørk Farin
  • 250g Smør
  • 625g Hvedemel
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Nelliker
  • Hakkede Mandler

Siruppen bringes på kog i en gryde. Farinen tilsættes og der røres godt i gryden. Smørret røres derefter i sukkermassen til det har ensartet konsistens. Dejen afkøles.

Mel natron og nelliker sigtes sammen og røres i dejen sammen med de hakkede mandler.

Dejen rulles til stænger der ligger i køleskabet til næste dag.

Småkagerne skæres så tyndt som muligt og helst helt ens i tykkelsen da de så er lettere at bage, de lægges på bagepapir på en plade og bages i ca 8 minutter ved 180-200grader. Kagerne er bløde når de kommer ud af ovnen. den løftes af med en paletkniv og afkøles på en rist.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.