Dadel-Æble-Valnøddekage

Denne dadel-æblekage er en super lækker kage at bage om efteråret hvor æblerne modnes i massevis.

200g udstenede dadler (jeg brugte de bløde Medjoul dadler fra brugsen) – skæres i tynde skiver
150g kogende vand
2 revne æbler – de syrlige er bedst
125g smør (blødt opvarmet)
225g flormelis
1 tsk Vanilla
2 store æg
200g ung surdej (en der er lige ved at peake)
1 dl hakkede valnødder
110g hvedemel
1,5 tsk natron

Opvarm ovne til 175 grader.
En 24 cm springform gøres klar: beklædes med bagepapir i bunden og smøre med smør på siderne.

Dadlerne overhældes med kogende vand og står til de er kølet af, sørg for at røre i dem, så de falder fra hinanden og væden bliver tyk (jævnes af dadlerne)

Smør, florsukker og vanilje piskes godt sammen.
Æggene tilsættes en af gangen.
De afkølede, opblødte dadler og revne æbler røres i dejen.
Tilsæt surdejen og spisk godt.
Mel og natron blandes godt og røres dejen af 2 omgange, pisk endeligt ikke for meget!
Til sidst vendes valnødderne i dejen.

Bag kagen i ca. 40 minutter til en pind kommer ren ud når der stikkes i kagen.

Vi spiste kagen samme aften som den var bagt – hvor den var ret sød, derfor har jeg reduceret sukkermængden med 10%. Dagen efter smagte kagen som betydeligt mindre sødt.
Måske ville det klæde kagen med en creme af flødeost/sukker/vanilje ogcitron oven på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.