Langtids­hævede Belgiske Vafler med Boghvede

Med denne opskrift er der morgenmad på den nemme måde. Ingredienserne røres sammen om aftenen og sættes på køl natten over. Om morgenen sætter man sig ved bordet og bager vaflerne med det elektriske vaffeljern. Disse vafler er lækre, sprøde  og velsmagende .

Boghvede skulle være specielt sundt at spise. Spises det rent er det glutenfrit.

Studier har vist at boghvede har mange nyttige effekter på os mennesker: det reducerer mængden af kolesterol som absorberes fra tarmen, det er et antioxidant, det menes at stabilisere blodsukkeret hos diabetikere og det skulle forbedre hukommelsen hos pt. med Alzheimers sygdom (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27046048)

Ingredienser

  •       85 g Usaltet smør
  •    480 g Sød- eller letmælk
  •    150 g Boghvedemel
  •    100 g Hvedemel eller grahamsmel
  • 1,5 tsk Tørgær
  • 1-2 spsk Frisk hvedesurdej
  • 0,5 tsk Fint salt
  •           2 Store æg

Metode

De tørre ingredienser blandes. Smørret smeltes  forsigtigt, det må ikke blive for varmt da det efterfølgende skal piskes sammen med mælk og æg.

Vaflerne kan også laves, hvis du ikke har en surdej – så undlader du bare at tilsætte surdej til dejen.

De våde ingredienser piskes i de tørre og der piskes til konsistensen er ensartet. Dejen dækkes til og stilles i køleskabet natten over.

Om morgenen røres dejen forsigtig igennem og vaflerne bages  4 minutter i et 700W vaffeljern (belgiske vafler er de firkantede vafler, de er tykkere end de danske hjerteformede vafler)

Vaflerne har en sprød skorpe og en luftig krumme

Serveres med smør og opvarmet ahornsirup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.