Østrigsk Kanelkage med Æblemos

Opskriften på denne kanelkage med æblemos har jeg fra min farmor, så det er en rigtig gammel opskrift. Hun havde mange æbletræer i baghaven så hvert efterår fik vi denne kage når vi kom på besøg. Man kan sagtens lave kagen året rundt, da æbler nu om dage kan købes til en hver tid. Jeg sørger dog for i æble sæsonen at lave henkogt æblemos til mit lager, så derfor kan jeg også bage den på alle tidspunkter af året. Farmors oprindelige opskrift har bare æblemos i. Det giver en kage som smager kraftigt af kanel. Da jeg elsker æblekage mere end kanelkage har jeg foruden æblemosen stukket skiver af æbler ned i dejen inden kagen bages.

Kagedejen laves sådan:

Start med at tænde ovnen på 220° konvektion.
Alle ingredienser bør være ved stuetemperatur

  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg

Smør og sukker piskes sammen. Æggene piskes i et af gangen, pisk ENDELIG IKKE for meget på dette tidspunkt. Det skal kun lige piskes til det hænger sammen.

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker

Alt ovenfor blandes sammen og røres i dejen. Dejen må ikke røres for meget på dette tidspunkt eller bliver kagen tung og ikke luftig. Til sidst tilsættes

  • 2 dl æblemos (evt uden sukker)
  • ¾ dl rosiner
  • 4 æbler, skrældet og skåret i skiver

Dejen hældes over i et smurt (eller bagepapirs-beklædt) fad (22 × 34cm) og den glattes ud. Herefter stikkes de skiveskårne bler ned i dejen med den spidse ende nedaf.

Bages i 30-35min. Fadet og kagen stilles på en rist til afkøling.

Når den er lun pyntes med glasur lavet af flormelis og vand.  Glasuren kan ydermere drysses med fint hakket sukat og rosiner, det giver en god smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.