Cookies: Chocolate – Chocolate Chip Bran Cookie

Dette er en meget gammel opskrift jeg fik da jeg boede i New York i begyndelsen af 1990’erne. De er bagt mange gange med stor succes –  de forsvinder alt for hurtigt.

  • 225g Mørk chokolade
  • 5,5dl Hvedemel
  • 3,75dl  Havreklid
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • ½ tsk Fint salt
  • 225g Smør (Usaltet)
  •  2,5dl Sukker
  • 2,5dl Mørk Farin (hårdt pakket i målebægret)
  • 2 Store æg ved stue temperatur
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 325g Mørke chokolade chips
  • 3,75dl Hakkede Valnødder el Pecannødder

Tænd for ovnen på 180grader (cirkulationsoven)

De 225g Chokolade smeltes over et vandbad og det afkøles.

I en mellemstor skål blandes hvedemel, havreklid, bagepulver, natron og salt.

I en stor skål piskes det bløde smør i ca 30 sekunder eller til det er helt blødt. Tilsæt sukker, farin og vaniljesukker og pisk i ca 1 minut til det er godt blandet. Overpisk endelig ikke dejen, da det påvirker kagerne konsistens. Æggene tilsættes  1 af gangen, pisk til det er blandet i dejen efter hvert æg. Tilsæt den afkølede/smeltede chokolade.  Melblandingen tilsættes i 4-5 portioner. Der piskes på laveste hastighed, kun til dejen lige hænger sammen. Til sidst røres Chokolade chips og nødder i dejen med en ske.

Dejen sættes på en bagepapirbeklædt bageplademed en teske. Dejen formes til en kugle på ca 2,5cm i diameter. Kagerne hæver en del.så der skal være mindst 5cm i mellem hver dejkugle.

Bages i 9-12minutterDejen sættes på en bagepapirbeklædt bageplademed en teske. Dejen formes til en kugle på ca 2,5cm i diameter.l kagerne er flade og der er dannet revner i overfladen. Afkøles 1-2minutter på bagepladen før kagerne flyttes over på risten til endelig afkøling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *