Tomat-Nektarin­marme­lade med Vanilje

Jeg måtte desværre erkende at denne kombination af frugt/grøntsager ikke tidligere var prøvet. Det måtte prøves da jeg havde nektariner og masser af tomater som skulle bruges til et eller andet. Bare synet gjorde at jeg kunne næsten smage marmeladen. Efter at have kogt marmeladen måtte jeg konkludere at dem smager virkelig lækker. Jeg valgte at bruge 2 kraftigt smagende tomatsorter og en med syrlig smag. Jeg valgte sorterne Janes Små Orange, Snow White og Super Snow White da disse 3 sorter har en kraftig meget aromatisk smag, som kunne give en god smag til marmeladen  (sidenhen lavede jeg marmladen med  grønne og gule tomatsorter Green Envy, Lime Green Salad, Dwarf Mr Snow og Super Snow White – men den smagte ikke nært så lækkert)

Ingredienser:

1340g tomater fordelt på:
– 600g kødfulde orange cherrytomater (Janes Små Orange),
– 400g Super Snow White,
– 300g Snow White,
500g nekatrin,
Saft af 2 citroner,
5 g vaniljestænger (svt. 2 af de storevaniljestænger fra supermarket),
650g rørsukker,
2,5 tsk Melatin.

Kog den ituskårne frugt med vaniljestangen i 20minutter til alt er mørt.
Kør massen igennem din foodmill med det fine sigte, så kernene og skalderne sorteres fra.
Tilsæt sukker og kog  i 10 minutter.
Tilsæt Melatin blandet i 1 spsk sukker og kog 2 min.
Hældes på rene, skoldede altmonskyldede glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.