Sønderjysk rugbrødslagkage med fyld af solbærmarmelade, nødder og flødeskum.
Tænd ovnen på 200 grader.
LAGKAGEBUNDE:
- 125g Revet daggammelt rugbrød
- 3 Æg
- 125g Sukker
- 2 spsk Kartoffelmel
- 1 spsk Kakao
- 1 tsk Hjortetaksalt
FYLD:
- Solbærmarmelade
- Flødeskum
- Hakkede nødder
Hvordan?
Æggeblommer og sukker piskes skummende.
Revet rugbrød (det kan være lettere at køre brødet i din blender for at findele det), kakao, kartoffelmel og hjortetaksalt blandes og vendes i æggemassen.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst.
Dejen fordeles i 3 smurte, meldryssede forme til lagkagebunde og bages i ca. 10 minutter. (Laves der kun 2 bunde skal de bage i 15 minutter.) Bundende afkøles helt.
Lagkagen lægges sammen idet der lægges solbærmarmelade imellem de 2 nederste lag og flødeskum mellem de 2 næste lag. På det øverste lag lægges solbærmarmeladen i midten, og flødeskummen ude på siderne. De hakkede mandler drysses på flødeskummen som pynt.
Kagen er god hvis den for lov at stå koldt nogle timer inden servering.