Sønderjysk Brø-Tort

Sønderjysk rugbrødslagkage med fyld af solbærmarmelade, nødder og flødeskum.

Tænd ovnen på 200 grader.

LAGKAGEBUNDE:

  • 125g Revet daggammelt rugbrød
  • 3 Æg
  • 125g Sukker
  • 2 spsk Kartoffelmel
  • 1 spsk Kakao
  • 1 tsk Hjortetaksalt

FYLD:

  • Solbærmarmelade
  • Flødeskum
  • Hakkede nødder

Hvordan?

Æggeblommer og sukker piskes skummende.

Revet rugbrød (det kan være lettere at køre brødet i din blender for at findele det), kakao, kartoffelmel og hjortetaksalt blandes og vendes i æggemassen.

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst.

Dejen fordeles i 3 smurte, meldryssede forme til lagkagebunde og bages  i ca. 10 minutter. (Laves der kun 2 bunde skal de bage i 15 minutter.) Bundende afkøles helt.

Lagkagen lægges sammen idet der lægges solbærmarmelade imellem de 2 nederste lag og flødeskum mellem de 2 næste lag. På det øverste lag lægges solbærmarmeladen i midten, og flødeskummen ude på siderne. De hakkede mandler drysses på flødeskummen som pynt.

Kagen er god hvis den for lov at stå koldt nogle timer inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.