Gærkringle

  • 2 Æg
  • 50g Gær
  • 2 spsk Sukker
  • 200g Smør
  • 300g Hvedemel

Æggene piskes sammen, sukker og gær opløses deri.

Hvedemelet hældes i en food processor. Det kolde smør skæres i skiver med en ostehøvl ned i melet. Sæt låg på og findel smøret i melet. Til sidst tilsættes æggemassen og dejen samles af maskinen.

Fyldet:

  • 80g Smør eller Margarine ved stuetemperatur
  • 80g sukker

Remonce: Smør og sukker piskes sammen

Herudover kan en af følgende ingredienser anvendes:

  • Knuste makroner
  • hakkkede mandler
  • Marzipan
  • Orangemarmelade
  • Hakket chokolade

 

Dejen rulles ud i et rektangel. Der lægges fyld på midten og kringlen lukkes

Sådan foldes kringlen
Sådan foldes kringlen