Gazpacho – Kold Pureret Tomatsuppe – den bedste af slagsen

Hvis du selv dyrker dine tomater er det er fantastisk måde at få brugt dem og nyde dem friske. Dyrker du tomater i flere farver, får denne purerede tomatsuppe et rigtigt fint udseende  hvis du bruger gule og/eller orange tomater. (Jeg har aldrig lavet den med grønne, blå eller sorte tomater).

  • 1L Friske tomater afvaskede , skåret i tern
  • ½ Grøn peber,  afvaskede , skåret i tern
  • ½ Rød peber,  afvaskede , skåret i tern
  • 1,5dl Blødt hvid brød uden skorpe (toastbrød eller flute – købebrød er faktisk bedre end hjemmelavet til denne ret)
  • 6 spsk God olivenolie
  • 1 Lille fed hvidløg
  • 2 tsk Sherryeddike
  • 1 Knivspids knust spidskommen

Alle ingredienserne hældes i blenderen.

Denne køres til suppen har karakter af en grow pure. Suppen smages til med salt og peber og stille i køleskabet i mindst 1 time. Suppen kan stå i køleskabet i op til 48 timer. Den skiller ad i længden, men er fin efter den er rørt sammen igen.

1,5dl blødt brød, uden skorpe, skæres i tern og laves til croutoner. Brødet ristes langsomt på panden i 3spsk god olienolie. Den sunde version er at spraye brødternene med olienolie på alle sider og stillle dem i ovnen i ca 20minutter.

Croutonerne køles helt af inden retten serveres.

Servering:

  • Suppen hældes op i dybe tallerkener eller skåle.
  • Der drysses med den gode olivenolie
  • Croutonenerne lægges på.
  • Til sidste drysses med frisk koriander, som kan være svært at få i danmark. Ellers bruger jeg lidt persille.

Øverst oppe har du et billede af den kalorielette version: der er ikke drysset med olie og ingen croutoner.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.