Indisk The-lagkage

Varm ovnen op til 225gr. Alle ingredienser bør være ved stuetemperatur.

Ingredienser til lagkagebundene:

  • 100g Smør
  • 100g Flormelis sigtet
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 Æggeblomme
  • 1 Æg
  • 100g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 2 spsk Kakao
  • 2-3 spsk Mælk

Piskes/Røres sammen i den nævnte rækkefølge, dejen hældes i 2 smørsmurte forme til lagkagebunde,

Bages 10 min og afkøles helt inden kagen samles.

Ingredienser til smørcremen:

  • 100g Smør
  • 100g Flormelis sigtet
  • 1 tsk Kanel stødt
  • ½ tsk Ingefær pulveriseret
  • 1/8 tsk Nelliker
  • 1 spsk Hakket sukat
  • 1 spsk Hakket pomeransskal
  • 1 spsk Hakkede mandler eller nøddekerner
  • ½-1 dl Sherry

Alle ingredienserne blandes og piskes sammen til en luftig creme, som fordeles mellem de 2 bunde. Lagkagebundene kan med fordel stænkes med lidt sherry inden kagen lægges sammen

Pynt ovenpå kagen:  

  • 100g Flormelis
  • 1-2 spsk sherry
  • Fint hakket sukat + pomerans

Flormelis røres med Sherry og kagen dækkes med glasuren og drysses med hakket frugt.

Kagen smager bedst hvis den får lov at stå nogle timer før den spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *