Cremet, pureret tomatsuppe med fløde

Denne purerede tomatsuppe har jeg lavet i ca 20 år og det er den bedste opskrift jeg kender.
Der er desværre en del fløde i den så helt sund er den ikke.
Da kommercielle tomater (på dåse eller i papbrikker) er blevet mere og mere intetsmagende og sure i smagen, smager denne suppe  mindst 100 gange bedre, hvis man anvender nogle hjemmelavede henkogte tomater i stedet.

  • 60 g Smør
  • 2 Løg (pillet og hakkede)
  • 1 Gulerod (skrællet og hakket)
    • 6 fed Hvidløg (hakket groft)
    • 4 dåser/4 brikker tomater sv.t. 2kg
    • 8 Friske basilikumblade eller 1 tsk tørret basilikum
  • Salt + frisk kværnet peber
  • 1L Kyllingeboullion
  • 1,2 Tsk knust allehånde
  • 1 Knivspids sukker (til hvis du bruger dåsetomater)
  • 5 dl Piskefløde

Smørret smeltes i en suppegryde. Løg, gulerod og hvidløg svitses ca 10 minutter til løgene de klare og falder sammen. Tomaterne (enten de købte eller de hjemmegjorte) tilsætte sammen med basilikumbladene. Dette koges i 5 minutter. Tilsæt kyllingeboullion og allehånde og bringes på kog under omrøring. Pas på det ikke brænder på. Koges i ved lav varme i 50 minutter.

Purer i en blender og hæld tilbage i gryden ved lav varme. Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber. Suppen varmes nu op til kogepunktet og serveres .

Denne portioner giver dig 8-10 portioner.

Vi spiser gerne suppen med hvidt brød til. Evt ristet og smurt med hvidløgsost. MUMS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.