Tomatmarmelader

Disse opskrifter på tomatmarmelader har jeg lånt fra facebookgruppen “Tomatentusiasterne”.

Den med grønne tomater er lavet sådan :

INGREDIENSER

• 1 kg grønn, umodne  tomater
• 500 g rørsukker
• et stykke frisk, fintrevet ingefær
1 stang vanilie
• chili

TILBEREDNING

• Bland skåret tomater og sukker i en gryde.
• Rør med grydeske tomater og sukker under opkogning indtil sukkeret er flydende.
• Tilsæt chili og ingefær.
• Lad marmeladen småsimre ved svag varme en times tid.
• Pisk indimellem marmaleden mens den småsimre.
• Hæld marmeladen på steriliserede glas, skyllet i Atamon.
• Opbevar marmeladen i køles

Den der smager af frugt :

INGREDIENSER (til én krukke)
300 gram cherrytomater eller andre tomater.
100 gram rød peber
1 dl. vand
1 spsk. honning
Lidt citronsaft
220 gram sukker
½ stang vanilje

TILBEREDNING
Tomaterne skæres i grove stykker og peberfrugt i små tern.
Hæld tomaterne i en gryde med honning, den flækkede vaniljestang, vand og citronsaft.
Lad det koge let i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring.
Kør derefter blandingen igennem en foodmill for at sortere tomatskrallerne og frøene fra.
Blandingen koges derefter op med den fint skårne røde peber i 10 15 minutter. Så tilsættes sukker
Lad det koge 20-30 minutter under omrøring.
Når det begynder at tykne, tages gryden af pladen. Hvis det ikke tykner tilstrækkeligt kan der tilsættes 0,5 tsk Melatin til at tykne marmeladen.
Hæld marmeladen på rengjorte, atamonskyllet glas som straks lukkes tæt.
Nyd denne marmelade til god ost, brød eller andet godt som topping.

Den med farin : Tomat-chili syltetøj (4 glas)

INGREDIENSER
3 dåser flåede, hele cherrytomater ( jeg ville bruge friske eller fra frost )
500 g mørk farin
1 tsk. blandede peberkorn
5 små peperonchino
2 tsk. groft salt
3 spsk. citronsaft
6 spsk. hvidvinseddike eller alm. eddike

TILBEREDNING
Hæld væden fra tomaterne (gem den koldt) og hak dem groft. Rør dem med sukker og lad det trække natten over. Knus peberkornene i en morter, knus også peperonchinoen. Kom alle ingredienser i en stor, dyb pande og lad det simre i 1 time under låg. Pas på, det ikke bliver for tørt. Hvis det truer med at tørre ud, kan lidt af tomatvæden hældes ved. Hæld det i skoldede, atamonskyllede glas, og når det er afkølet, lukkes til.
Kan holde 2 måneder i køleskabet. God til oste, til stegt, mørkt kød og som del af tapastallerkner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.